Medische behandeling van gemartelde politieke gevangene in het IRGC's detentiecentrum geweigerd
Tuesday, 07 January 2014
Al meer dan drie dagen krijgt de politieke gevangene Iraj Mohammadi geen medische behandeling meer voor zijn zenuwklachten.
Lees verder...
Urgent
Friday, 27 December 2013
Om 21.15 uur locale tijd, donderdag 26 december 2013, werd
Raketaanval op kamp Liberty 26 december 2013 drie doden, vele gewond en in kritieke toestand.
 
middels tientallen raketten de aanval op kamp Liberty geopend. Deze aanvallen zijn het gevolg van het Staatsbezoek van Nuri Al-Maliki aan Tehran als wederdienst van de verkregen steun voor de derde kabinetsperiode van Al- Maliki door de regende facistische mullahs in Iran.
Lees verder...
Iran: Politieke gevangenen in hongerstaking in kritieke toestand
Thursday, 26 December 2013
Drie Soennitische politieke gevangenen in hongerstaking in de Ghezel-Hessar-gevangenis in Karaj zijn naar een kliniek overgebracht.

Deze drie zijn HamedAhmadi, Kamal Mallaii and JamshidDehghani, die als laatste naar een kliniek overgebracht werd nadat hij bewusteloos geworden was.

Lees verder...
Iran: De onderdrukking van christenen blijft doorgaan
Thursday, 26 December 2013
De veiligheidstroepen in de provincie Alborz, in Centraal-Iran, hielden een razzia en controleerden daarbij de bewoners van minstens 4 christelijke huizen.
Lees verder...
TER DOOR VEROORDEELDE KOERDEN IN HONGERSTAKING
Thursday, 26 December 2013
DRINGENDE ACTIE

Zes Soennieten van de Koerdische minderheid in Iran zijn in hongerstaking sinds 4 november, uit protest tegen hun doodvonnissen en tegen de omstandigheden waarin ze opgesloten zitten. Ze hebben door die staking allemaal gezondheidsproblemen.

Lees verder...
MOIS brutale raid op de woning van een gedetineerde priester in de aanloop naar Kerstmis
Thursday, 26 December 2013
De gedetineerde priester Behnam Irani wendde zich schriftelijk met een klacht tot de UNO-Hoge Commissie voor de Mensenrechten en tot andere humanitaire organisaties over de raid op zijn woning en die van twee kerkdienaren door de inlichtingendienst van Karaj
Lees verder...
Einde hongerstaking na 108 dagen zelfopoffering
Thursday, 26 December 2013
Na het vervolgingsbesluit van een Spaanse rechtbank tegen Faleh Fayad, adviseur voor de Nationale Veiligheid bij Nouri al-Maliki, wegens misdaden tegen de internationale gemeenschap begaan bij zijn persoonlijke optreden op 1 september bij de moord op 52 bewoners van Camp Ashraf en de wegvoering van zeven anderen, drong Mevr. Maryan Rajavi, verkozen presidente van het Iraanse Verzet, er bij de bewoners van Camp Liberty en bij Iraniërs in meerdere landen op aan hun wereldwijde hongerstaking te beëindigen.
Lees verder...
Iran: Onderdrukking van musici onder Hassan Rouhani
Thursday, 26 December 2013
In een brief aan Ali Jannati, minister voor cultuur (verantwoordelijk voor de pers en kunstcensuur) vroeg een groep Iraanse musici om beëindiging van de onderdrukking van musici in Iran.
Lees verder...
Wereldleiders en Zuid-Afrikanen eren Mandela
Monday, 23 December 2013
JOHANNESBURG (AP) — Wereldleiders en vrolijk zingende Zuid-Afrikanen eerden afgelopen dinsdag Nelson Mandela in een voetbalstadion in Soweto dat voor twee derde volzat onder een constante koude, stevige regenval.
Lees verder...
Interview met Naomi Tutu, mensenrechtenactiviste
Monday, 23 December 2013
Ik steun het Iraanse volk in zijn strijd voor gerechtigheid en democratie. Ik herinner me hoe belangrijk die was voor ons in Zuid-Afrika, tijdens de donkere dagen van de apartheid, toen onze broeders en zusters over de hele wereld ons verdedigden. Ik vind het daarom belangrijk om hier te spreken over het bloedbad onder  Iraanse dissidenten dat plaatsvond in de kampen van Ashraf en Liberty in Irak en wil daarbij duidelijk aan geven dat de wereld hieromtrent het stilzwijgen bewaarde. Ik roep de UNO op om voor bescherming van deze Iraanse vluchtelingen te zorgen en de Iraakse regering te veroordelen voor deze misdaad tegen de menselijkheid."
Lees verder...
Vier Ahwazi politieke gevangenen werden geŽxecuteerd
Monday, 23 December 2013
Vier Iraanse Arabieren uit Ahwaz, namelijk Ghazi Abbasi, Abdolreza Amir Khatafereh, Abdol Amir Mojaddami en Jasem Moqadam Panah, werden geëexecuteerd in Iran.
De vier werden naar isoleercellen van de geheime dienst op 3 november overgebracht en noch hun advocaten, noch hun families konden contact met hen opnemen.
 
Op 15 augustus veroordeelde de Revolutionaire Rechtbank in Ahwaz de vier ter dood op beschuldiging van 'Moharebeh' (vijandigheid tegenover God) en dit oordeel werd op 13 februari 2013 door het Opperste Gerecht bevestigd.
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>